Независимо дали мечтаете да се сгодите или вече сте подбрали цветята

...
Независимо дали мечтаете да се сгодите или вече сте подбрали цветята
Коментари Харесай

10 въпроса, които трябва да зададете преди да минете под венчилото

Независимо дали мечтаете да се сгодите или към този момент сте подбрали цветята за вашата женитба , е належащо да зададете някой неловко въпроси на половинката си.

Имаш ли задължения?

Може да не е сантиментално, само че приемането на ясна визия за финансовото положение на колегата ви може да ви помогне да избегнете някои изненади, свързани с парите по пътя. си дружно

Има ли вашият сътрудник доста задължения по студентски заем? Имат ли десетки неплатени сметки по кредитни карти? До каква степен те изплащат ипотеката или заема си за кола?

В множеството случаи не носите отговорност за задължения, насъбрани от колегата ви преди брак а ви.Ако вие и вашият сътрудник желаете да извършите някакви огромни покупки или вложения като фамилна двойка, съществуващите задължения могат да лимитират вашата финансова еластичност.

Кой би трябвало да чисти?

За вас е значимо да решите по какъв начин ще споделяте отговорностите и домакинските задания. 
Може да нямате нищо срещу да разиствате след колегата си в този момент, само че едно изследване на Pew Research разкрива, че 62% от всички интервюирани възрастни в Съединени американски щати считат, че шерването на домашен отговорности е доста значимо за оцеляването на брак а.

Преди да се венчаете, попитайте колегата си за отношението им към разделянето на работата към къщата - евентуално ще желаете да обсъдите по какъв начин двамата желаете да споделяте главните домашен отговорности.

Искате ли деца? Ако да, по кое време?

Това е нещо, за което доста хора няма да вършат взаимни отстъпки
Знанието дали вашият сътрудник желае да има деца е значимо, когато мислите за бъдещето - изключително откакто това е евентуално проблем за преустановяване на връзката.

" Повечето неща във връзките могат да създадат компромис, само че това не е едно от тях ", сподели Джени Дъглас. „ Ако сте твърдо в позицията, че не желаете да имате деца или не се виждате като родител, това е нещо, което може да бъде несклоняем проблем. “

Ако сте открили, че и двамата желаете да имате деца, също е значимо да разберете времевата линия на колегата си за това. Ако желаете да отложите размножаването за още десетилетие, само че сътрудникът ви към този момент купува бебешки облекла, това може да е проблем.

Как решавате проблеми?

Съвместими ли са вашите умения за решение на проблеми? 
По времето, когато обмисляте да се установите с някого, несъмнено към този момент знаете какъв брой добре те вземат решение проблемите, с които може да се сблъскате като двойка. Но може би си коства да проведете прям диалог за това по какъв начин вашите качества за решение на проблеми работят дружно.

Питър Пиърсън, терапевт за двойки и съосновател на Института за двойки, сподели пред Business Insider, че да знаете по какъв начин вашият сътрудник се оправя с трудностите в живота е значимо.

Партньорът ви взема решение ли проблемите челно? Или разчитат на другите да им решат проблемите? Може да желаете да разберете стила на колегата си за решение на проблеми, преди да се посветите на цялостен живот дружно.

Колко бихте желали да похарчите за големи покупки като матрак или кола?

Съвместими ли са вашите привички за харчене? 
Ако към момента не сте женени, вие и вашият сътрудник може да вземете множеството от вашите лични парични решения. В взаимозависимост от вашите следфинансови брачни съглашения обаче, може да е значимо да знаете какъв брой пари вашият сътрудник е подготвен да пусне на огромни покупки.

Ако смятате, че изразходването на 60 000 $ за кола е рационално, само че сътрудникът ви не би помислил да се раздели с повече от 10 000 $, може да имате несъответстващи визии за бъдещия си метод на живот - и финансовите различия могат да бъдат сложни за ръководство в връзките.

Можете ли да се придържате към бюджет или постоянно харчите повече, в сравнение с сте възнамерявали?

Важно е да обсъдите по какъв начин и двамата обичате да харчите, и да управлявате парите си. 
Важно е да сте на една и съща страница, когато става въпрос за бюджети, разноски и икономисване на пари. В противоположен случай връзката ви може да пострада.

„ Когато двойките изпитват усложнения с парите, това може да докара до финансова невярност - отвън надзор на разноските, лъжата и укриването на финанси - което може да унищожи връзката “, сподели психотерапевтът доктор Тесина пред Bustle

Колко значим е сексът за вас?

Може да е потребно да поговорите за вашите полови влечения. 
Според уеб страницата за взаимоотношения Relate, доста двойки ще изпитат обстановка, при която единият сътрудник има по-високо или по-ниско полово предпочитание от другия.

Въпреки че това е изцяло обикновено, добре е да поговорите за възприятията на колегата си към секса преди женитба та.

Каква периодичност би предпочел вашият сътрудник във връзка с секса? Как бихте се справили и двамата със обстановка, при която сексът е краткотрайно или непрекъснато неосъществим? Най-важното е, комфортно ли е на вашия сътрудник да разисква искрено и намерено половия ви живот?

Били ли сте в миналото задържан или изправен пред някакви правни проблеми?

Може да е потребно да се знае.
Дори да познавате добре колегата си, допустимо е той да е имал правни проблеми в предишното, за които може да не сте наясно.

Споровете за настойничество на някогашния сътрудник, таксите за кражба, укриване на налози, правосъдни каузи и DUI са обстановки, които могат да окажат въздействие върху взаимната ви дарба да вършиме разнообразни неща, от изтегляне на заем до кандидатстване за престояване в затворена общественост..

Как се отнасяте към развода?

Това е действителност, с която се сблъскват доста двойки.  
Разводът е действителност, с която в последна сметка може да се сблъскат някои двойки и е значимо да знаете по какъв начин се усеща вашият сътрудник, когато става въпрос за сензитивната и сложна тематика за преустановяване на брак а.

Имат ли религиозни вярвания, които осведомят мнението им за бракоразвод? Родителите на колегата ви имаха ли здрав брак или неприятно разделяне? Готови ли са да обсъдят опцията за предбрачно съглашение?

Добре е да се консултирате с възприятията на колегата си за развода, преди да се ожените, даже в случай че това не е най-романтичната полемика преди женитба та.

Колко време самичък ти би трябвало, с цел да си благополучен?

Добре е от време на време да искаш да бъдеш самичък. 
Някои хора процъфтяват в непрекъснат контакт със брачна половинка си, а други се нуждаят от малко повече независимост, с цел да се занимават с самостоятелни занимания или време с другари.

Разбирането на взаимните потребности от независимо и двойно време може да помогне да се избегнат разногласия след медения месец.

„ Тук става въпрос за упования, потребности и визии за това по какъв начин двамата прекарвате времето си “, обясниха двойки и фамилен терапевт Робърт Тайби от „ Психология през днешния ден “.

Може да желаете да проведете почтен диалог за това по какъв начин всеки от вас прави оценка времето и няколкото време, преди да завържете възела
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР